ارتباط با ماخواص قهوهدرباره ماصفحه نخست

خواص قهوه :

در تحقیقاتی که بر روی گروهی از افراد صورت گرفته ، ارتباط قوی بین مصرف کافئین و کاهش خطر افسردگی را نشان داده.قهوه همچنین باعث افزایش حس خوب بودن ، اجتماعی بودن ، شادی و نشاط ، انرژی جسمانی ، تقویت حافظه و سطح هوشیاری می شود.

این تحقیقات نشان داده که نوشیدن قهوه ، سوخت و ساز بدن را  3 تا 11 درصد افزایش داده که موجب چربی سوزی بیشتر در بدن می باشد.

قهوه بدلیل دارا بودن آنتی اکسیدانهای متعدد ، ویتامینهای B2 و B3 و همچنین موادی مانند منیزیوم ، پتاسیم ، مس و... عملکرد پیشگیرانه ای در قبال احتمال بروز بیماری پارکینسون، اختلالات شناختی در رابطه با افزایش سن و بروز بیماری آلزایمر، خطر ابتلا به سرطان هایی مثل سرطانهای دهان و حلق ، روده ، کبد ، کولون ، سینه ، احتمال بروز بیماری های قلبی و پوسیدگی های دندانی، احتمال ابتلا به دیابت نوع دوم ، ابتلا به قرمزی و تورم چشم و بروز بیماری نقرس دارد.


خواص دارویی قهوه از دیدگاه طب قدیم :


قهوه از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است و چون جزء دسته آلكالوئيدها مي باشد بنابر اين بايد در مصرف آن احتياط كرد.
1) قهوه محرك است و هضم را آسان مي كند.
2) تب بر است مخصوصا تب هاي نوبه اي را برطرف مي كند.
3) به بدن نيرو مي دهد و مقاومت جسمی ورزشکاران را زیاد می کند. (سریعترین روش برای رفع خستگی)
4) سردرد را برطرف مي كند
5) مسموميت هاي ناشي از مصرف الكل زياد را درمان مي كند.
6) براي برطرف كردن يرقان مفيد است.
7) در درمان سرفه اي كه با بلغم همراه باشد موثر است.
8) دردهاي عصبي را درمان مي كند.
9) در درمان سياه سرفه مفيد است.
10) ضد عفوني كننده است.
11) گرد قهوه براي بهبود و رفع سوختگي ها مفيد است.
12) قهوه ضد افسردگي است. (بدلیل داشتن کافئین ، ابوعلی سینا این خاصیت قهوه را در کتاب قانون خود عنوان کرده است.)
13) برونشها را باز مي كند ، براي مبتلايان به بيماري آسم مفيد است.
14) براي برطرف كردن تب يونجه مفيد است.
15) از پوسیدگی دندان جلوگيري مي كند.  (بدلیل داشتن تانن)


مضرات قهوه :

مصرف بیش از حد هر چیزی طبعآ مضراتی را در پی خواهد داشت ، این موضوع در مورد مصرف قهوه نیز صدق می کند. نوشیدن بیش از 4 تا 6 فنجان (بسته به وضع جسمی افراد) قهوه عوارضی را در پی دارد ، این عوارض عبارتند از ؛ افزایش ضربان قلب ، اضطراب ، کم خوابی ، اعتیاد به کافئین و ...

مصرف قهوه برای افراد مبتلا به اختلالات قلبی باید بسیار رقیق و تحت کنترل پزشک باشد ...

مقدار صحیح مصرف قهوه ؟

دکتر Varro E Tyler استاد دانشکده داروسازی در West Lafayette Indiana می گوید: "من به شما توصیه می کنم که نوشیدن قهوه را به ۲ فنجان قهوه دم کرده یا سه فنجان قهوه فوری در روز محدود کنید."


مناطق کشت و تولیدکنندگان قهوه :

قهوه در مناطق پر باران و گرم و عمدتآ در کمربند استوایی کره زمین رشد و تولید می شود ، که از آسیای جنوب شرقی تا آفریقا و آمریکای جنوبی را در بر دارد. در کشورهای بسیاری قهوه به عمل می آید و بیشترین قهوه دنیا به ترتیب در برزیل ، ویتنام ، کلمبیا و اندونزی کشت می شود.


شناخت قهوه :

قهوه به عربی و در کتب سنتی «بن» نامیده می شود. به فرانسوی Graine de Cafe و به انگلیسی Coffee  Bean  گفته می شود. ثمر گیاهی است که درخت آن به فارسی «درخت قهوه» و به فرانسوی  Cafeierو به انگلیسی Coffee Tree  گویند. گیاهی است از خانواده  Rubiaceae  که نام علمی آن Coffea Arabica  می باشد .

گياه شناسي :
قهوه درختي است كه ارتفاع آن تا هشت متر مي رسد ، داراي ساقه اي استوانه اي شكل و برگهاي نوك تيز ، متقابل ، بيضوي و هميشه سبز مي باشد . گلهاي قهوه برنگ سفيد و بطور گروهي در كنار برگها ظاهر مي شود. ميوه آن كه به نام قهوه معروف است بشكل تخم مرغي و به رنگ سبز بوده كه تدريجا زرد و سپس قرمز مي شود. بهترين نوع قهوه ، قهوه عربي است كه بحالت خودرو در حبشه ،‌ سودان و مناطق استوائي آفريقا وجود دارد ولي اكنون كشت آن در برزيل ، ونزوئلا و ديگر مناطق آمريكاي جنوبي مرسوم است .


تركيبات شيميايي :


در بازار دو نوع قهوه وجود دارد كه بنام قهوه سبز (خام ) و قهوه بو داده معروف است و از نظر تركيب شيميايي با هم متفاوتند .
در 100 گرم قهوه مواد زير موجود است ؛
آب          10 گرم
چربي        8 گرم
مواد قندي  7 گرم
سلولز      15 گرم
كافئين     1.5 گرم


انواع قهوه :

قهوه عمدتآ به دو دسته عربیکا و روبوستا تقسیم می شود.

بیشترین حجم تولید قهوه در دنیا به عربیکا تعلق دارد ، که دانه ای معطر و کم کافئین است و نوع دیگر که کافئین بیشتری دارد روبوستا نام دارد. البته انواع دیگری از قهوه نیز وجود دارد که در حد ناچیزی از تجارت قهوه در دنیا را به خود اختصاص می دهد.


Copyright 2012-2013 Your Web Site Inc. All rights reserved.